Cum măsori corect

Pentru ca dressingurile la comandă sunt create după dimensiunile particulare ale locurilor în care sunt montate, poți valorifica fiecare centimetru și optimiza foarte bine spațiul în care dorești să îl amplasezi.
Dressingul ideal este suficient de încăpător pentru tot ce ai de depozitat dar, totodată, are dimensiunile potrivite, astfel încât să încapă în camera și să iți lase suficient spațiu de mișcare pe lângă el.
Dimensiunile ce trebuie măsurate sunt adâncimea (lățimea), lungimea și înălțimea.

Măsoară corect!

Daca ai nevoie de mult spațiu de depozitare, însă nu poți opta pentru un dulap de haine cu lungimea și lățimea prea mari, iți recomandăm un dulap de haine cu înălțimea până în tavan. Astfel vei putea să te folosești de înălțimea camerei, fără să pierzi prea mult spațiu.
Nu uita să lași cel puțin 3 cm deasupra unității și un spațiu de 2 cm de o parte și de alta, pentru a permite ridicarea elementelor în poziție verticala.
Este posibil ca, în cele mai multe încăperi, pereții să nu fie complet drepți și să nu existe unghiuri precise de 90 de grade. Ar trebui să ții cont de acest lucru când măsori lățimea spațiului în care vei amplasa dressingul. În cazul în care acesta va ocupa întreaga zona de perete, ar trebui să măsori lățimea atât la nivelul podelei, cât și la nivelul plafonului. Atunci când introduci datele în configurator, tine cont, întotdeauna, de cea mai mica dintre măsurători.
Atunci când stabilești adâncimea dressingului tău, ține cont de faptul că, pentru a avea suficient spațiu pentru rafturi, sertare și bara pentru umerașe, acesta trebuie să aibă cel puțin 60 cm în adâncime.
In functie de tipul hainelor pe care le vei depozita, trebuie sa ai in vedere urmatoarele inaltimi atunci cand proiectezi dressingul: 160 cm − pentru hainele pe umeras; 80-100 cm − pentru camasi, haine, jachete; 80 cm − pentru pantalonii indoiti; 135 cm − pentru pardesiuri, rochii, paltoane; 160 cm − pentru rochiile de seara.
Pentru bluze, tricouri si pulovere ai nevoie de rafturi cu latimea de 30 cm, iar pentru lenjerii si prosoape, de rafturi cu latimea de 50-100 cm si inaltimea de 30-40 cm.
Nu uita sa iei in calcul plinte, prize si alte detalii care ar putea influenta adancimea dressingului.
Măsoară spațiul necesar pentru elementul tău de mobilier în mai multe locuri și utilizează întotdeauna cea mai mica măsurătoare obținută.
Dacă dorești, poți face un desen al dressing-ului pentru a te ajuta să definești înălțimile și lățimile compartimentelor de care ai nevoie. Daca ai nevoie de sfaturi ne poți transmite desenul tău.
 
Ultimele vizualizate