Întrebări frecvente

1. Cum pot transporta obiecte mari acasă?

Majoritatea produselor noastre sunt ambalate în pachete plate, ușor de transportat. Magazinul Dressing.ro pune la dispoziția clienților și servicii de livrare la domiciliu. Acest serviciu este valabil pe intreg teritoriul ţării. Pentru detalii şi preţurile aferente, accesează secţiunea Livrare.

2. Mă poate ajuta cineva să îmi planific și să îmi configurez dressing-ul?

Pe Dressing.ro găsești instrumente de planificare online, care îți permit să alegi mobilierul potrivit dimensiunilor camerei tale. Te poți juca cu diferite combinații, poți muta articolele și poți alege cât mai multe stiluri, până când ești mulțumit de rezultat. Ai posibilitatea să vizualizezi sau să printezi opțiunile tale preferate, cu toate măsurătorile necesare. Poți, de asemenea, sa ne contactezi telefonic la numărul de telefon:  0244. 220.422, urmând apoi să planifici dressing-ul online împreună cu unul din specialiștii noștri.

3. Nu pot accesa configuratorul

Configuratoarele noastre sunt disponibile doar pe sisteme desktop. Pot fi accesate de pe orice tip de calculator, indiferent de sistemul de operare. Configuratoarele pot fi vizibile de pe mobil sau tabletă dar nu pot fi accesate. În cazul în care nu poți accesa un configurator de pe calculatorul tău, te rugăm să ne contactezi la numărul de telefon  0244.220.422, în timpul programului de lucru ( L-V 08:30- 17:00) sau să ne trimiți un e-mail, împreuna cu print-screen-ul mesajului care îți apare pe ecran, la adresa de e-mail officefabrica@vertical.ro

4. Configuratorul s-a blocat

În cazul în care, în timpul configurării, fereastra de configurare pe care ai accesat-o nu răspunde, te rugam să aștepți o perioadă de câteva minute, până ce serverele de acces și transfer se pot conecta din nou. Asigură-te că ai o conexiune bună la internet și sistemul tău de operare (browser-ul) este actualizat. În situația în care nu se poate relua conectarea la serverul de configurare, îți recomandăm să închizi browser-ul și să restartezi calculatorul. Apoi accesează, din nou, site-ul www.dressing.ro și unul din configuratoare.

5. Pot returna produse?

Pentru noi este important ca tu să fii mulțumit de achiziția ta. Având în vedere faptul că produsele achiziţionate sunt 100% personalizate conform specificaţiilor tale, dressing-urile comandate au o politică specială de retur, pe care te invităm să o consulţi aici.  Dacă produsul (sau componenta acestuia) pe care l-aţi primit prezintă defecte de producţie sau este deteriorat pe timpul transportului, îl poţi returna conform politicii de retur, iar noi îți vom returna produsul sau componenta reclamată.

6. Unde pot vedea statusul comenzii mele?

Momentan nu dispunem de o funcționalitate online pentru verificarea statusului comenzii tale, dar poţi afla informații legate de comanda ta contactându-ne la numerele afisate pe site. Pe adresa de e-mail cu care te-ai înregistrat veţi primi notificări cu privire la statusul comenzii tale (intrare în producţie, finalizare execuţie, gata pentru livrare etc.).

7. Am cumparat un produs și are o problemă de calitate sau este deteriorat, ce pot face?

Dacă ai primit un articol deteriorat este necesar să parcurgi paşii descrişi în politica de retur, urmând ca acesta să fie înlocuit fără costuri adiționale pentru tine.

8. În cât timp primesc comanda?

Știm ca ești nerăbdător să primești noua ta mobilă. Odată ce comanda a fost lansată, termenul nostru standard de livrare este de 10 (zece) zile lucrătoare.

 În cazuri excepţionale termenul pentru livrarea mărfii poate varia, însă, în aceste cazuri excepţionale veţi fi informat automat prin intermediul unui e-mail transmis pe adresa cu care sunteţi înregistrat.

9. Cum pot anula sau modifica o comanda activă?

O comandă activă poate fi anulată sau modificată telefonic la numărul 0244.220.422, dacă mobilierul comandat nu a intrat încă în producție, respectiv în termen de 24 de ore de la finalizarea comenzii.

10. Am primit coletul incomplet, îmi lipsesc anumite accesorii. Cum procedez?

Dacă ai constatat că iți lipsesc anumite accesorii din colet, iți recomandam sa ne aduci situația la cunoștința în maxim 48 de ore de la recepționarea coletului, prin completarea formularului din secțiunea de Contact. Orice sesizare ulterioara nu va putea fi soluționata pozitiv.

11. Produsul primit prezintă un defect fizic. Cum procedez?

Dacă produsul primit are un defect fizic (este lovit, zgâriat, fisurat, ciobit, spart) iți recomandăm să refuzi livrarea. Daca totuși ai acceptat coletul, iți recomandăm să nu folosești produsul și să ne aduci situația la cunoștintă în maxim 48 de ore de la livrare, prin completarea formularului din secțiunea de Contact. Orice sesizare ulterioară nu va putea fi soluționată pozitiv.

12. Cum procedez dacă am deteriorat o piesă de mobilier sau un accesoriu?

Regretăm această situație și îți recomandăm să ne trimiți o poză de ansamblu a piesei sau accesoriului deteriorat, o poză de detaliu a etichetei ce se află pe piesă și o descriere a deteriorării, pe adresa de e-mail officefabrica@vertical.ro.

Îți vom răspunde în cel mai scurt timp și îți vom da o soluție de reparare sau de înlocuire a acelei componente.

13. Cum procedez dacă am primit piese de mobilier sau accesorii deteriorate?

În situația în care ai recepționat un colet deteriorat, te rugăm să notezi acest detaliu în Procesul Verbal de recepție pe care îl primești la ridicarea coletelor de la magazia noastră sau la livrarea acestora la adresa indicată.

În situația în care constați că una sau mai multe piese din colet sunt deteriorate, te rugăm să ne trimiți, pe adresa de e-mail officefabrica@vertical.ro, poze de ansamblu cu coletul desfăcut și piesele deteriorate, fără a fi montate, împreună cu descrierea deteriorării, numărul comenzii, codul de articol (dacă este vorba de un singur reper), copia documentului de livrare semnat de ambele părţi.

Sesizarea se transmite în maxim 48 de ore, cu înlocuire în termen de aproximativ 14 zile.

14. Nu am găsit toate piesele, nu am găsit toată feroneria

Din motive de optimizare a coletării, piesele de PAL componente ale dressingului dumneavoastră, pot fi ambalate în colete diferite față de ordinea de montaj. Astfel, poate exista situația în care montajul se face în ordinea corectă cu piese din două colete diferite. Coletele sunt numerotate pentru a te ajuta la recepția dressingului dar și pentru a facilita montajul acestuia. Te rugăm să verifici conţinutul tuturor coletelor şi să identifici componentele şi cantităţile conform listei de material. În cazul puţin probabil ca o componentă să fie lipsă iți recomandăm sa ne aduci situația la cunoștința în maxim 48 de ore de la recepționarea coletului, prin completarea formularului din secțiunea de Contact. Orice sesizare ulterioara nu va putea fi soluționata pozitiv.

Feroneria este livrată în pungi sau cutii, ambalată pe grupe de produse. Astfel, fiecare pungă conține șuruburi cu o singură dimensiune, în cantitate suficientă pentru montaj. Asigură-te că fiecare element de conectare a fost şi/sau va fi folosit în partea de mobilier descrisă în pliantul de instalare. Dacă nu găsești toate elementele de conectică, te rugăm să verifici, încă o dată, toate coletele recepționate.

În cazul în care nu găsești un element de conectare sau o piesă de PAL, te rugăm să ne scrii sau să ne contactezi prin telefon sau e-mail și  unul din consultanții noștri vă va îndruma în finalizarea montajului și vă va informa despre cum veți primi, în cel mai scurt timp, elementele de care aveți nevoie.

Vă recomandăm să ne aduceți situația la cunoștință în maxim 48 de ore de la recepționarea coletului, soluţionarea fiind în termen de 14 zile. Orice sesizare ulterioară nu va putea fi soluționată pozitiv.

15. De ce nu reusesc să platesc comanda, online cu cardul?

Introducerea greşită a datelor cardului este cel mai frecvent motiv pentru care plata cu cardul nu funcţionează. Dacă ai tastat corect şi tot nu reuşeşti să plăteşti, sună-ne la numărul de telefon 0244.220.422.

Intrebări tehnice

1. Cum iau măsurile?

În cazul în care ați instalat dressingul și ușile dumneavoastră nu se închid corect (ating un canat sau o altă ușă sau nu sunt în plan cu carcasa pe care sunt montate), sunt câteva metode prin care puteți rezolva problema.

Asigurați-vă că dressingul dumneavoastră este reglat corect în plan orizontal. Dacă dressingul se află în poziție finală, nu este încă asigurat cu prinderea în perete, scoateți plinta și  reglați poziția dressingului cu ajutorul picioarelor reglabile. Folosiți nivela, atât pe polița de bază, cat și pe un cant al carcasei intermediare. Faceți reglaje la toate picioarele și  asigurați-vă că toate picioarele ating pardoseala. Când ați terminat de reglat picioarele, vă recomandăm să verificați poziția dressingului și  în exterior, prin poziționarea nivelei în trei planuri diferite: pe laterală, în cant și pe capac. 

Dacă dressingul dumneavoastră este reglat corect în plan vertical și orizontal și cu toate astea, ușile nu sunt aliniate, vă rugam să verificați etichetele de poziționare. Dressingurile cu uși batante au componentele numerotate și ele trebuie să fie montate în ordinea corectă. Ușile au etichete prin care sunt asociate unei singure carcase. Vă rugăm să verificați dacă ați instalat carcasele și ușile în ordinea corectă.

Dacă dressingul este corect poziționat și componentele acestuia sunt montate în ordinea corectă, puteți ajusta poziția ușii cu ajutorul reglajului balamalelor. În manualul de montaj este descrisă funcționalitatea și direcția șuruburilor de reglaj. Ajustați, pe rând, balamalele și verificați că ușa revine în poziția corectă. Dacă reglajul balamalelor nu vă aduce ușa în poziția corectă, înseamnă că trebuie să verificați, din nou, poziția dressingului în plan vertical și orizontal, cu ajutorul nivelei.

2. Cum configurez?

Configuratorul noastre sunt foarte ușor de folosit, intuitive și nu lasă loc erorilor de proiectare. 

Ai posibilitatea de a opta pentru unul din modelele de dressinguri deja configurate și  optimizate de către inginerii noștri, accesând secțiunea de dressinguri preconfigurate. Prima fereastră îți permite să ajustezi dimensiunile în raport cu spațiul pe care îl ai disponibil și  ținând cont de spațiul de manevră, manipulare dar și  de acces. Te rugăm să revezi și secțiunea  ”Cum iau masurile”. Cea de-a doua fereastră îți pune la dispoziție selecția de finisaje în grupe separate pentru carcasă, laterale și uși. Bifează butonul de ‚”Vizualizare și aplicare  uși”, iar pentru a le vizualiza 3D apasă butonul “Actualizare vedere 3D” aflat în partea de jos a imaginii dressing-ului. În cazul dressingurilor cu uși glisante, tot în această fereastră poți selecta opțiunea de închidere lentă a ușilor (amortizor).  Selectează tipul de material și finisajul dorit și în fereastra de vizualizare, ai opțiunea de vizualizare 3D a dressingului. În cea de-a treia fereastră de configurare poți selecta mânerele și prin aceeași metodă, să previzualizezi 3D forma și dimensiunile dressingului tău. Verifică, prin fly-over, funcționalitatea fiecărei opțiuni și  bucură-te de o experiența de creație personală a dressingului.

Atunci când propunerile noastre de dressinguri deja configurate nu sunt suficiente pentru nevoile tale, ai opțiunea configuratorului ce creează dressinguri cu uși batante sau glisante, în conformitate cu propria viziune asupra spaţiului şi utilităţilor unui dressing. 

Configuratorul te ajută să personalizezi dressingul în întregime.

În categoria dressingurilor cu uși batante, primul pas de configurare este stabilirea dimensiunilor de gabarit pe care le dorești. Te rugăm să revezi și secțiunea „Cum iau masurile”. Funcționalitatea butoanelor din pagină este explicată în momentul în care treci cursorul peste ele. 

După ce ai stabilit dimensiunile, configuratorul nostru îți face o propunere a numărului optim de carcase. În fereastra următoare, ai posibilitatea să verifici interiorul net al unei carcase și dacă dorești prin accesarea butonului de deblocare din partea dreaptă, poți modifica lățimea uneia sau mai multor carcase. Ai posibilitatea să modifici și numărul de caercase, în funcție de standardele de dimensiune stabilite de noi.

Odată ce ai stabilit dimensiunile și numărul de compartimente, treci în fereastra de amenajare interioară și selectează carcasa pe care dorești să o amenajezi. În zona de selecție apar casetele de opțiuni și îți recomandăm să selectezi în ordinea propusă tipul de amenajare. Elementele de amenajare se aplică automat. Continuă alegerea ta de amenajare a fiecărei carcase a dressingului, urmând aceiași pași. Dacă dorești să revii asupra unei selecții de amenajare, selectează, din nou, grupul de produse, polițe, bară, sertare sau orice accesoriu și apasă butonul “șterge”  aflat în fereastra de configurare. Te poți întoarce oricând în pașii precedenți pentru a revedea dimensiunile sau a reface selecțiile inițiale. În fereastra de “Accesorii” selecția se face în aceeași ordine ca și în fereastra de amenajare cu polițe, bară și sertare. Începe cu o carcasă și în funcție de zona selectată vei avea opțiuni de accesorii pe care le poți aplica.

După ce ai definit amenajarea interioară, poți trece la selecția materialelor și finisajelor. În fereastra de Finisaje sunt disponibile, separat, materialele pentru carcasă și interior, materiale diferite și  finisaje pentru uși sau pentru laterale. În funcție de ambientul în care veţi instala dressingul, puteți opta pentru diverse nuanţe de PAL melaminat. Selectează, de asemenea și  mânerele potrivite, în funcție de finisajul ales anterior. Pentru ușile glisante sunt disponibile mânere îngropate sau mânere profil cu perie anti praf, pe toată înălțimea ușii. Pentru dressingurile cu uși batante puteţi selecta dintr-o gamă variată de mânere, de la butoni până la mânere de tip bară.

3. Am nevoie de o poliță suplimentară

În cazul în care doriți o poliță suplimentară sau orice alt accesoriu de amenajare interioară, vă rugăm să ne scrieți la adresa de e-mail officefabrica@vertical.ro, un mesaj în care să ne descrieți completările dumneavoastră și codul de comandă, iar unul din consultanții noștri vă va răspunde în cel mai scurt timp.

4. Am nevoie de un sertar suplimentar

În cazul în care doriți un sertar sau un set de sertare suplimentare, sau orice alt accesoriu de amenajare interioară, vă rugăm să ne scrieți la adresa de e-mail officefabrica@vertical.ro, un mesaj în care să ne descrieți completările dumneavoastră și codul de comandă, iar unul din consultanții noștri vă va răspunde în cel mai scurt timp.

5. Nu pot să reglez ușile batante.
    Ușile batante nu se potrivesc.
    Ușile ating una de alta sau sunt dereglate.
    Ușile batante nu se închid corect.
    Cum reglez ușile batante?

În cazul în care ați instalat dressingul și ușile dumneavoastră nu se închid corect (ating un canat sau o altă ușă sau nu sunt în plan cu carcasa pe care sunt montate), sunt câteva metode prin care puteți rezolva problema.

Asigurați-vă că dressingul dumneavoastră este reglat corect în plan orizontal. Dacă dressingul se află în poziție finală, nu este încă asigurat cu prinderea în perete, scoateți plinta și  reglați poziția dressingului cu ajutorul picioarelor reglabile. Folosiți nivela, atât pe polița de bază, cat și pe un cant al carcasei intermediare. Faceți reglaje la toate picioarele și  asigurați-vă că toate picioarele ating pardoseala. Când ați terminat de reglat picioarele, vă recomandăm să verificați poziția dressingului și  în exterior, prin poziționarea nivelei în trei planuri diferite: pe laterală, în cant și pe capac. 

Dacă dressingul dumneavoastră este reglat corect în plan vertical și orizontal și cu toate astea, ușile nu sunt aliniate, vă rugam să verificați etichetele de poziționare. Dressingurile cu uși batante au componentele numerotate și ele trebuie să fie montate în ordinea corectă. Ușile au etichete prin care sunt asociate unei singure carcase. Vă rugăm să verificați dacă ați instalat carcasele și ușile în ordinea corectă.

Dacă dressingul este corect poziționat și componentele acestuia sunt montate în ordinea corectă, puteți ajusta poziția ușii cu ajutorul reglajului balamalelor. În manualul de montaj este descrisă funcționalitatea și direcția șuruburilor de reglaj. Ajustați, pe rând, balamalele și verificați că ușa revine în poziția corectă. Dacă reglajul balamalelor nu vă aduce ușa în poziția corectă, înseamnă că trebuie să verificați, din nou, poziția dressingului în plan vertical și orizontal, cu ajutorul nivelei.

6. Ușile glisante nu se închid corect.
    Ușile glisante se deschid.
    Cum reglez ușile glisante?

În cazul în care ați instalat dressingul cu uși glisante și ușile nu stau închise, nu se închid în plan cu laterala sau se ating una de alta, vă recomandăm să urmați pașii următori:

  1. Asigurați-vă că dressingul dumneavoastră este reglat corect în plan orizontal. Dacă dressingul se află în poziție finală și nu este încă asigurat cu prinderea în perete, scoateți plinta și reglați poziția dressingului cu ajutorul picioarelor reglabile. Folosiți nivela, atât pe polița de bază, cât și pe un cant al carcasei intermediare. Faceți reglaje la toate picioarele și asigurați-vă că toate picioarele ating pardoseala. Când ați terminat de reglat picioarele, vă recomandăm să verificați poziția dressingului și  în exterior, prin poziționarea nivelei în trei planuri diferite: pe laterala, în cant și pe capac. 
  2. Dacă dressingul este poziționat corect în plan vertical și orizontal, sinele de rulare și  ghidaj sunt prinse corect în cleme iar ușile nu se închid corect sau stau deschise, trebuie să revedeți poziția opritoarelor sau a sistemelor de închidere lentă (amortizoarelor). Vă rugăm să consultați manualul de montaj și pliantele de montaj cu care vin însoțite sistemele de glisare și să verificați dacă ați montat opritoarele, pistoanele sau sistemele de închidere lentă în poziție corectă pe șinele de rulare. Vă recomandăm să verificați și poziția corectă a rolelor în raport cu ușa (vedeți modul de montaj al rolelor de rulare sau ghidare pe uși).
  3. Daca ușa nu se închide corect sau se deschide și toate elementele descrise mai sus au fost verificate, trebuie să reglați poziția rolelor de la sistemul de rulare superior.  Verificați că sistemul de rulare este poziționat corect pe șină. Fiecare sistem are, spre exterior, un șurub de reglaj. Cu ajutorul unei șurubelnițe drepte sau stea, puteți ajusta înălțimea ușii până când aceasta se închide corect.

 

Ultimele vizualizate