Ghid de întreținere

Pentru a beneficia de mobilierul achiziționat o perioadă îndelungată, urmăriți instrucțiunile de mai jos:

·         Dezambalarea nu se face folosind obiecte tăioase sau dure.

·         Evitați tăierea sau zgârierea materialului.

·         Evitați frecarea de sau cu suprafețe abrazive, inclusiv pereți. Este interzisă mutarea mobilierului fără să se realizeze demontarea lui în prealabil.

·         În lipsa unei specificații încărcarea pe poliță este de max. 7 kg. Este interzisă folosirea mobilierului în alt scop decât cel pentru care a fost proiectat.

·         Nu lăsați lichidele să interacționeze cu mobilierul. Este interzisă udarea mobilierului – curățați cu o lavetă uşor umezită într-o soluţie de apă călduța cu săpun ( 50% apa, 50% săpun PH neutru), apoi ștergeți cu o cârpă uscată. Orice pată de lichid trebuie ștearsă imediat cu o cârpă moale și uscată, în direcţia fibrelor lemnului.

·         Nu lăsați mobilierul expus la lumina soarelui, surse de caldură sau umezeală sau sub ferestre deschise.

o    Este interzisă folosirea sau păstrarea mobilierului în medii umede sau la temperaturi sub 0°C precum și în medii cu variații de temperatură.

o    Este interzisa așezarea produsului lângă sobe sau alte surse de caldură (distanța acceptabilă este de minim 1 m). Expunerea excesivă la soare poate cauza pierderea luciului și degradarea mobilierului. Schimbările extreme de temperatură și umezeală pot cauza crăpături și exfolierea finisajelor.

·         Nu așezați obiecte fierbinți pe suprafața mobilierului. Întotdeauna folosiți un suport înainte de a așeza recipientul fierbinte pe mobilier.

·         Curațați numai cu o carpă curată și moale din material textil.

·         Este interzisă folosirea produselor de curățare care conțin solvenți chimici sau alcool.

·         Deteriorarea (pătarea, exfolierea, smulgerea) suprafețelor și/sau canturilor în urma contactului cu adezivi (lipirea diverselor decorațiuni cu orice fel de adeziv sau bandă dublu-adezivă) nu este acoperită de garanție.

Curățarea în mod frecvent previne formarea zonelor cu abraziune, care în timp pot deteriora finisajele mobilei. Micile zgârieturi sau semne pot fi acoperite cu produse destinate acestui scop. Aceste produse pot fi găsite în magazinele de specialitate sau de bricolaj.

Ultimele vizualizate